Autor: | neznámý |
Datum přidání | 04.08.2011 |
Druh receptu | Oběd |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Zátkovy vaječné těstoviny Špagety
Těstoviny vaječné sušené
Zátkovy vaječné těstoviny Kolínka malá
Těstoviny vaječné sušené
Premium těstoviny
Vaječné těstoviny, pšeničné, sušené
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,87 g | 62,87 g | 3,85 g | 1 386,29 kJ (331 kcal) |
celkově | 43,48 g | 251,47 g | 15,40 g | 5 545,15 kJ (1324 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jako první si připravíme očištěnou mrkev, kterou pokrájíme na 2 cm špalíčky. Zalijeme větším množstvím vody, která bude základem pro omáčku. Mrkev s cibulí vaříme pomalým varem do změknutí necelých 30 minut. Současně dáme vařit těstoviny a v jiném hrnci cizrnu. Mezitím co se nám vše bude vařit, si připravíme ostatní suroviny. Křen nastrouháme na jemno, rýžovou mouku rozmícháme v hrníčku s vodou, hlívu a nať z celeru pokrájíme na drobno. Stonek z natě můžeme přidat do hrnce k mrkvi k vyvaření, ten pak vyjmeme. Změklou mrkev vyndáme z hrnce, rozmixujeme na jemný krém a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme hlívu, zahustíme rýžovou moukou, ochutíme solí a povaříme už jenom pár minut. Je-li omáčka příliš řídká, ještě zahustíme moukou nebo naopak je-li hustá, rozředíme vodou. Citrónovou šťávu, křen a cizrnu vmícháme na úplný závěr již bez vaření.
Přidat komentář