Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 25.03.2014 |
Druh receptu | Oběd, Příloha, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 0 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,30 g | 6,35 g | 9,30 g | 533,04 kJ (127 kcal) |
celkově | 16,48 g | 31,73 g | 46,50 g | 2 665,20 kJ (637 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kešu oříšky namočíme na 2 hodiny do vody. Ve 400 ml vody rozmícháme 2 lžíce psyllia a necháme takto odstát také 2 hodiny. Během této doby občas promícháme. Vznikne nám jakási rosolovitá hmota, kterou přemístíme do mixéru, přidáme slité máčené kešu, citrónovou šťávu, sůl, popř. bylinky a společně řádně rozmixujeme. Výslednou hmotu vyklepneme do mističky nebo do kulaté formy a dáme alespoň na 1 hodinu do lednice. Spotřebujeme nejlépe do druhého dne.
Chuťově téměř nerozeznatelná od klasické mozzarelly.
Bylinky můžeme posypat až na vrch, ale mozzarella bude chutnější a voňavější, pokud se přidají přímo do ní.
Ano, to také doufám a věřím. I já se snad podělím o nějaké "tajné" triky a recepty ;-)
Dobrý den, paní Evo. Tak to mě moc těší, že se recept líbí. Určitě zde najdete i jiné výborné recepty, které Vás zaujmou, je jich tu víc než dost! ;)
Kvůli tomuto receptu jsem se zde registrovala!
Přidat komentář