Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 02.08.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Kukuřice ve slaném nálevu
Sterilováno
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 29,01 g | 79,57 g | 22,60 g | 2 532,78 kJ (605 kcal) |
celkově | 58,01 g | 159,15 g | 45,20 g | 5 065,55 kJ (1210 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brokolici rozebereme na růžičky a omejeme. Do většího hrnce vložíme pařáček a nalejeme vodu těsně pod okraj pařáčku. Na pařáček naskládáme brokolici, přikryjeme pokličkou a takto vaříme v páře do změknutí brokolice (asi 10 minut). Poté si na pánvi rozehřejeme máslo a brokolici lehce na pánvi orestujeme pro zjemnění chuti. Na vrch vložíme plátky sýra, přiklopíme pokličkou a necháme dojít, dokud se sýr nerozpustí.Já jsem podávala s vařenými kroupami a kukuřicí. Místo krup je výborný i oves. Podle chuti jenom osolíme.
Přidat komentář