Autor: | Lucka |
Datum přidání | 01.08.2011 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,54 g | 22,85 g | 4,01 g | 647,89 kJ (155 kcal) |
celkově | 22,16 g | 91,42 g | 16,05 g | 2 591,55 kJ (619 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve lilek a všechnu zeleninu řádně očistíme a poklademe nakrájené střídavě na pekáček, lehce osolíme a opepříme, posypeme zlehka sušenými bylinkami podle chuti. Celé pokapeme kvalitním olivovým olejem a dáme do trouby na cca hodinku - poznáme podle zeleninky, až bude zvrchu krásně opečená a měkká. Podle potřeby podlejeme trochou vody.
Je to výborná varianta místo zeleninového salátku nebo oblohy, vyzkoušet můžeme i jiné druhy zeleniny.
Pokud do pekáčku přidáme pokrájené brambory, můžeme rovnou mít kompletní lehký a oběd nebo večeři.
Přidat komentář