Autor: | neznámý |
Datum přidání | 05.08.2015 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,72 g | 19,05 g | 13,30 g | 876,38 kJ (209 kcal) |
celkově | 37,24 g | 190,50 g | 133,02 g | 8 763,80 kJ (2093 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve utřeme změklé máslo s 50 g třtinového cukru a citrónovou kůrou. Pomalu vmícháme 2 žloutky. Ze dvou bílků a 50 g třtinového cukru ušleháme tuhý sníh. Pak přidáme mouku a mandle (nebo jiné ořechy). Troubu rozehřejeme na 180°C. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme rybízem a zvolna pečeme, dokud okraje nezezlátnou. Ještě teplý koláč pocukrujeme.
Přidat komentář