Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.06.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 29,14 g | 46,01 g | 19,93 g | 2 088,43 kJ (499 kcal) |
celkově | 116,56 g | 184,05 g | 79,74 g | 8 353,72 kJ (1995 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Zapneme troubu na maximální výkon. Do menšího hrnce vložíme na kostičky pokrájené a opláchnuté brambory. Osolíme, přidáme kmín, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni do měkka. Mezitím, co se nám vaří brambory si nastrouháme sýr na hrubém struhadle. V troubě rozpustíme v hrníčku trochu másla, důkladně rozetřeme po stěnách a vysypeme strouhankou z pohanky. Poté do hrníčku dáme hrst nastrouhaného sýra, rozklepneme vajíčko, lehce promícháme a nakonec dáme zase nastrouhaný sýr. Naplněné hrníčky dáme na plech, který dáme do trouby. Pečeme do té doby, než se vajíčko uvaří a sýr rozpeče (přibližně 20 minut).
Nemělo chybu
Vynikající.
Tohle jídlo jsem vyzkoušela se Sedlčanským hermelínem - Pepou místo tvrdého sýru a bylo to excelentní!!!
Mohu se zeptat,kde seženu sýr bez E160b? děkuji
Já kupuju Leerdammer,je sice dražší, ale každý den ho nejím, takže to tak draho zase nevyjde a nejlépe čekám až je v akci.
Levnější varianta sýru bez E je např.: http://www.chemievjidle.cz/syr-holandskeho-typu/president-sumavsky-eidam
Takže já jsem dělala do menší zapékací mísy (nemám hrnky do trouby), na dno nastrouhala tvrdý sýr, pak vejce (lze i šunka) a pak hermelíny nahoru. Mňam!
Výborné, daleko chutnější a šťavnatější než klasický smažený!
Přidat komentář