Autor: | neznámý |
Datum přidání | 23.07.2011 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Kvásek:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Ve vlažném mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme vzejít. Poté smícháme se všemi ostatními surovinami a vypracujeme si těsto, které necháme ještě kynout. Po nakynutí si ho rozdělíme na 9 dílů - spodní pletenec pleteme ze 4 dílů které na konci spojíme, pak uchopíme dva vnější volné konce a vložíme mezi dva vnitřní, ještě je přes sebe přeložíme - teď máme vnitřní jako vnější, uděláme stejný krok... prostřední díl je z 3 dílů - klasický jako cop a horní díl ze 2-pouze překládáme, upletenou vánočku dáme na vymazaný plech a raději spojíme špejlí, aby nespadla během pečení, potřeme vajíčkem a posypeme směsí mandlí a ořechů. Pečeme dozlatova asi 40 minut, je to zdravá a výýborná náhrada za klasickou "tučnou" vánočku, dobrou chuť:-)
Přidat komentář