Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldová vánočka
Autor: neznámý
Datum přidání 23.07.2011
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Kvásek:

  • 1,5dcl mléka
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 30g droždí
na těsto: 
  • hrnek pšeničné mouky
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 mála (vyndáme předem z lednice)
  • 1/2 půl lžičky soli
  • vejce na potření 
  • mandle s ořechy na posypání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme vzejít. Poté smícháme se všemi ostatními surovinami a vypracujeme si těsto, které necháme ještě kynout. Po nakynutí si ho rozdělíme na 9 dílů - spodní pletenec pleteme ze 4 dílů které na konci spojíme, pak uchopíme dva vnější volné konce a vložíme mezi dva vnitřní, ještě je přes sebe přeložíme - teď máme vnitřní jako vnější, uděláme stejný krok... prostřední díl je z 3 dílů - klasický jako cop a horní díl ze 2-pouze překládáme, upletenou vánočku dáme na vymazaný plech a raději spojíme špejlí, aby nespadla během pečení, potřeme vajíčkem a posypeme směsí mandlí a ořechů. Pečeme dozlatova asi 40 minut, je to zdravá a výýborná náhrada za klasickou "tučnou" vánočku, dobrou chuť:-)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…

Další zajímavé recepty