Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.10.2010 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
90 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,99 g | 53,85 g | 12,14 g | 1 482,12 kJ (354 kcal) |
celkově | 69,88 g | 538,52 g | 121,36 g | 14 821,15 kJ (3540 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do skleněné mísy nasypeme mouku, přidáme máslo pokojové teploty, vejce, vykynutý kvásek a sůl. Kvásek připravíme z droždí, z trochu cukru a vlažného mléka. Hotové těsto necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na tři části a upleteme z válečku cop, potřeme žloutkem a posypeme mákem. Pečeme v předehřáté troubě.
Zítra ji na víkend budu dělat, je fakt výborná, můžu doporučit.
Přidat komentář