Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.11.2013 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Mouka žitná chlebová
Mlýnský obilný výrobek
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,06 g | 49,34 g | 4,90 g | 1 129,10 kJ (270 kcal) |
celkově | 48,51 g | 394,74 g | 39,20 g | 9 032,76 kJ (2157 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Obě mouky smícháme v míse s cukrem, solí, semínky a olejem. Uprostřed uděláme důlek a nadrobíme do něho droždí. Zalijeme polovinou vody a za pomalého míchání necháme rozpustit. Poté dolijeme zbytek vody a zapracujeme ostatní mouku po okrajích. Vytvoříme vláčné těsto. Necháme přikryté utěrkou na teplém místě vykynout. Na plech vyložený pečícím papírem lžicí odkrajujeme bochánky. Houstičky potřeme zlehka olejem. Můžeme je posypat kmínem, mákem, sezamem nebo lněnými semínky. Vložíme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme necelých 25 minut.
Přidat komentář