Autor: | Dita |
Datum přidání | 15.05.2011 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
120 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,22 g | 39,47 g | 9,15 g | 1 168,10 kJ (279 kcal) |
celkově | 55,31 g | 236,81 g | 54,90 g | 7 008,62 kJ (1674 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Droždí rozdrobíme, přidáme lžičku sladu, teplou vodu a jednu lžíci mouky. Necháme nakynout. Špaldovou mouku smícháme s pohankovou, přidáme kvásek a zalijeme vlažnou vodou. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplejším místě kynout. Lívance opečeme na másle z obou stran. Zdobíme tvarohem.
Přidat komentář