Autor: | neznámý |
Datum přidání | 24.03.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Vřetena pohankovo-špaldová Bio
Těstoviny pohankovo-špaldové bezvaječné Bio - vřetena
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,93 g | 65,09 g | 7,11 g | 1 588,67 kJ (379 kcal) |
celkově | 83,61 g | 390,56 g | 42,67 g | 9 532,04 kJ (2277 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle zpěníme cibulku, přidáme na silnější kolečka pokrájenou mrkev a zalijeme vodou (takové množství, aby byla mrkev celá pod vodou). Jakmile mrkev trochu změkne, přidáme zakysanou smetanu a rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud bude třeba, dolijeme ještě vodu. Ochutíme zázvorem, citrónovou šťávou, osolíme a dáme ještě pár minut povařit. Podáváme s uvařenými těstovinami.
Můžeme dozdobit uvařeným žlutým hrachem a nasekaným libečkem.
Přidat komentář