Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldový chléb se sušenými rajčaty
Autor: neznámý
Datum přidání 22.02.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 600 g špaldové mouky
  • 100 g žitné mouky
  • 100 ml podmáslí
  • 80 g parmezánu
  • 17 g droždí
  • 7 ks sušených rajčat
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1/2 lžičky soli
  • voda

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,49 g 54,67 g 6,30 g 1 348,10 kJ (322 kcal)
celkově 104,92 g 546,70 g 63,02 g 13 481,00 kJ (3220 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do mísy nasypeme sypké směsi, a to konkrétně mouku, provensálské koření a sůl. Promícháme a uděláme uprostřed důlek. Nadrobíme droždí, mírně zalijeme vlažnou vodou a necháme chvíli odležet. Mezitím si nastrouháme sýr a přidáme do misky. Dále nalijeme podmáslí, olivový olej a vejce a vypracujeme těsto. Je-li potřeba, přilijeme ještě vodu. Formu vyložíme pečícím papírem, přendáme těsto a vytvarujeme. Kousky rajčat zamáčkneme do těsta a necháme v teplé místnosti kynout. Pečeme přikryté pečícím papírem na 200 stupňů okolo 45 - 50 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty