Autor: | neznámý |
Datum přidání | 01.09.2012 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Kvásek:
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,04 g | 49,17 g | 1,43 g | 994,77 kJ (238 kcal) |
celkově | 48,30 g | 393,35 g | 11,41 g | 7 958,16 kJ (1901 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve začneme kváskem. Do vlažně nahřátého hrníčku (můžeme ho vypláchnout horkou vodou nebo krátce nahřát v troubě) nadrobíme droždí, přidáme med, mouku a vlažnou vodu. Promícháme a necháme v teplé místnosti asi 15 minut pracovat. Mezitím si do misky odvážíme mouky a nastrouháme na jemném struhadle oloupanou bramboru. Okořeníme majoránkou, solí a kmínem. Důkladně promícháme. Přilijeme vzešlý kvásek a vlažnou vodu. Všechny suroviny spojíme. Ze začátku se bude zdát v těstě málo vody, ale během kynutí těsto zřídne. Těsto kulíme tak dlouho, dokud nezpracujeme všechnu mouku. Těsto silou nepromačkáváme, jenom překulíme a lehce přimáčkneme. Propracované těsto dáme kynout asi 40 minut na teplé místo. Plech vysypeme moukou, z misky překlopíme vykynutý chléb a necháme asi 10 minut ještě odstát. Mezitím si můžeme nahřát troubu na 200 stupňů. Pomoučněnýma rukama vytvarujeme chléb a pečeme asi 40 minut.
Přidat komentář