Autor: | neznámý |
Datum přidání | 02.08.2010 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Špenát ochucený
Dione - Špěnát ochucený - hluboce zmrazená zelenina
Jemně ochucený…
Slunečnice loupaná Poex
Olejnatá semena
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,05 g | 24,09 g | 17,50 g | 1 165,79 kJ (278 kcal) |
celkově | 56,39 g | 192,76 g | 140,04 g | 9 326,29 kJ (2227 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve si vytvoříme náplň. Česnek oloupeme, prolisujeme a dáme společně se špenátem do hrnce. Osolíme, přidáme máslo a dusíme pod pokličkou. Mouku smícháme s vajíčkem, špetkou solí a olivovým olejem, přidáme na kousky nakrájené máslo pokojové teploty. Začínáme pomalu hnít těsto, do kterého přiléváme po troškách mléko, dokud se nám nevytvoří vláčné těsto. Na pomoučněném vále vyválíme placku a potřeme uvařeným špenátem. Srolujeme, lehce pokapeme olivovým olejem a posypeme sezamovými semínky. Štrúdl přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 35 minut.
Přidat komentář