Autor: | neznámý |
Datum přidání | 20.07.2015 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
120 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,51 g | 30,99 g | 6,62 g | 866,67 kJ (207 kcal) |
celkově | 66,14 g | 371,91 g | 79,44 g | 10 400,00 kJ (2484 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si připravíme kvásek. V části vlažného mléka rozpustíme droždí s trochou cukru. Zbylé mléko převaříme a rozpustíme v něm máslo. Necháme zchladnout, vmícháme všechny suroviny a přilijeme kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Poté těsto rozdělíme na 7 kousků, vytvarujeme šišky a navrchu na dvou místech jemně nařízneme. Necháme ještě hodinu kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 25 minut.
Přidat komentář