Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.06.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Sůl himalájská růžová jemná
Sůl himalájská růžová jemná
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 30,78 g | 95,48 g | 9,72 g | 2 901,89 kJ (693 kcal) |
celkově | 61,56 g | 190,95 g | 19,43 g | 5 803,78 kJ (1386 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do středně velkého hrnce vložíme oškrabané na kostičky pokrájené brambory, osolíme, přidáme kmín listy libečku a dáme vařit. Osolený tuňákový steak opečeme z obou stran na špetce másla. Hotové rybí filety dáme zatím stranou, nejlépe do trouby, aby nevychladly. Za stálého míchání do rybího výpečku nalijeme smetanu, osladíme třtinovým cukrem. Dále přidáme vymačkanou šťávu z pomeranče, lehce osolíme a okořeníme tymiánem.
Místo pomerančové šťávy můžete použít vymačkanou šťávu z citrónu.
Jídlo bylo výborné, píšu i za manžela, jen jsme museli trošku dosolit.
Výtečné
Moc mi to chutnalo. Jako nedělní nebo slavnostnější oběd ideální. Lepší než se cpát kachnou se zelím a knedlíky.
Moje oblíbené !
Ochutnali jsme a bylo to výborné. Zkusíme další z vašich receptů.
Ke konci jsem zjstila, že jsem nedala pomerančovou šťávu, ale i tak to bylo výtečné.
Přidat komentář