Autor: | Timsy |
Datum přidání | 19.08.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Meruňky nesířené Grizly
Jednodruhové zpracované ovoce. Sušené ovoce vypeckované.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,19 g | 50,75 g | 7,91 g | 1 375,88 kJ (329 kcal) |
celkově | 105,55 g | 405,99 g | 63,30 g | 11 007,00 kJ (2629 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Z mouky, kypřícího prášku, 100 g cukru, másla a 1 vejce vypracujeme nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 30 minut odpočinout v chladu. Mezitím si vyšleháme do pěny zbylá vejce s cukrem, přidáme vanilkový pudink, mléko a tvaroh. Vypracujeme hladký krém, do kterého přidáme ovoce. Odpočinuté těsto namačkáme do vymazané dortové formy (i do výšky) a naplníme tvarohovou směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi hodinu.
Přidat komentář