Autor: | Zdravá máma |
Datum přidání | 29.03.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Mina Vegetable oil
Jedlý rostlinný olej jednodruhový nebo vícedruhový
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,74 g | 31,47 g | 5,58 g | 843,84 kJ (202 kcal) |
celkově | 57,36 g | 314,74 g | 55,84 g | 8 438,40 kJ (2015 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy prosejeme celozrnnou a špaldovou mouku a vmícháme prášek do pečiva. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme s třtinovým cukrem a vanilkovým extraktem. Přilijeme mléko, olej a vmícháme mouku. Bílky ušleháme v tuhý sníh a jemně zapracujeme do těsta. Těsto pak vlijeme do připravené formy a pečeme asi 45 minut.
Přidat komentář