Autor: | neznámý |
Datum přidání | 24.08.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
25 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,82 g | 23,94 g | 7,44 g | 746,25 kJ (178 kcal) |
celkově | 54,11 g | 119,68 g | 37,21 g | 3 731,27 kJ (891 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Plech nebo zapékací misku vyložíme pečícím papírem. Pokud máme starší cuketu, vydlabeme semínka. Cuketu i sýr nastrouháme do misky na jemném struhadle. Přidáme pokrájená rajčata a papriku, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Lehce poprášíme moukou. Pro lepší nadýchanost přidáme kypřící prášek nebo jedlou sodu, dále přidáme petrželku, drcený kmín a sůl. Kdo chce, vmíchá ještě vejce. Všechny suroviny důkladně promícháme. S moukou to moc nepřeháníme, abychom neměli příliš hutnou hmotu. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Cuketu nepečeme na vyšší teplotu, aby se nám hned ze začátku nevytvořila kůrčička a směs se nám propekla i zevnitř.
Sunriska: Aha, tak děkuji za vysvětlení, ale přesto, jak už jsem psala, nesedí mi to tam, když to jen zapékám, máme tedy dobrou troubu a odpečeno má už dost, není žádná nově pořízená a děkuji za kompliment :-) Ráda si tento recept ještě nejednou zopakuji ,až zas budou na zahradě rajčátka a papriky.
Sharunko, koukám, že jsem ji 3 lety dělala, ale už si postup přímo nepamatuju. :) Kypřící prášek se tam dává proto, aby to bylo nadýchanější. A hodina pečení - záleží na výkonnosti trouby a na tloušťce vrstvy. Šikovná hospodyňka snadno odhadne, kdy je hotovo, což ty určitě jsi! ;)
A doba pečení, mi taky nesedí, určitě jsem to nepekla hodinu.
Tak já opět musím hodnotit kladně, ale opět jsem si to upravila podle svého. Nějak ale v tomto receptu nechápu kypřící prášek, to jako fakt? Nejdřív jsem se lekla,že to není zapečená zelenina,ale nějaká buchta, s těma mám spojený kypřící prášek. Takže, veškerou zeleninu jsem nakrájela a dala do mísy, promíchala jako salát, přidala jsem česnek i navíc šalotku a osolila a poprášila moukou. Zvlášť nastrouhala sýr a do něj dala kmín, vejce a jarní cibulku s troškou vody. Zeleninu jsem dala samotnou zapéct a po té jsem dala vaječnou směs a nechala dodělat. A všeho zase víc, protože toto množství co tu je mi spíš přijde,tak pro dva a ne pro pět osob. Tak mám takhle svých šest porcí větších. Díky za recept.
Jedno z mých oblíbených jídel! A nejvíc mi chutná za studena..:)
Přidat komentář