Autor: | neznámý |
Datum přidání | 24.04.2012 |
Druh receptu | Oběd, Příloha, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 90 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Snídaňová směs - maca, moruše, jahody
Směs obilovin
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,40 g | 39,24 g | 7,76 g | 1 162,99 kJ (278 kcal) |
celkově | 45,58 g | 156,96 g | 31,05 g | 4 651,98 kJ (1111 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Několikrát propraný hrách přes noc namočíme a uvaříme do měkka. Hrách včetně vody přelijeme do misky, přidáme nastrouhané brambory, koření, vajíčka a pohankovou kaši. Lehce osolíme a podle potřeby zahustíme kukuřičnou mouku. Je-li potřeba a v hrnci, ve kterém jsme hrách vařili, nám nezbylo moc vody, doředíme čerstvou vodou. Vytvoříme si takové bramborákové těsto. Plech vymažeme máslem a rovnoměrně rozprostřeme. Vrstva by neměla být příliš vysoká, déle se pak propéká. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova na 190 až 200 stupňů. Těsně před koncem navrch vložíme pár tenkých plátků másla a necháme dopéct.
Překvapivě chuťově skvělá kombinace!
Přidat komentář