Autor: | neznámý |
Datum přidání | 04.04.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Dlouhozrnná rýže
Dlouhozrnná rýže ve varných sáčcích 960g (8x 120g)
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 14,62 g | 72,19 g | 10,21 g | 1 773,48 kJ (424 kcal) |
celkově | 73,12 g | 360,93 g | 51,07 g | 8 867,40 kJ (2118 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rýži propereme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme listy bobkového listu a vaříme do změknutí. Papriku omyjeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na menší kousky, cibuli na kolečka. Máslem vymažeme zapékací misku a nasypeme pokrájenou zeleninu. Na ni vložíme tenký plátek másla a vložíme do předem vyhřáté trouby asi na 20 minut. Pečeme téměř na maximum. Během pečení občas promícháme, pokud by se zelenina připalovala, troubu zeslabíme. Mezitím si v misce smícháme vajíčko, jogurt, nastrouhaný sýr a podle chuti osolíme. Uvařenou rýži vmícháme k paprice s cibulí, přidáme bylinky popřípadě ještě sůl a zalijeme jogurtovou zálivkou. Troubu zeslabíme na 200 stupňů a dáme zapéct.
Dělala jsem s bazalkou a provensálským kořením a přidala jsem rajče. Jednoduchý, vcelku rychlý recept. Chuťově pecka, nezatíží.
Dneska odzkoušeno a moc dobré! Jsme nemocní, takže nemáme chuť k jídlu, tohle ale bodlo, chutnalo a nezatížilo bříško:-)
Přidat komentář