Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.06.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,40 g | 56,20 g | 1,88 g | 1 124,88 kJ (269 kcal) |
celkově | 29,58 g | 224,81 g | 7,50 g | 4 499,52 kJ (1075 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do velkého hrnce nasypeme omytou a na kolečka nakrájenou jarní cibulku a lehce zpěníme na másle. Nasypeme propláchnutou rýži a zalijeme zeleninovým vývarem. Jestliže nemáme zeleninový vývar, přidáme zeleninový bujón Bio. Na jeden hrníček rýže nalijeme dva hrníčky vývaru (vody). Ochutíme solí a pepřem, důkladně promícháme a vaříme na mírném ohni pod pokličkou. Po 5 minutách přisypeme mraženou brokolici, rozmačkané stroužky česneku a petrželku. Občas zamícháme. Vaříme tak dlouho, dokud není brokolice a rýže měkká. Podáváme s pažitkou či parmazánem.
Měli jsem chuť na něco zdravé, dobré a jednoduché, brokolicové rizoto to splnilo na 200%, moc jsme si pochutnali, doporučuji všem :)
Výborné, jednoduché a snadné!
Přidat komentář