Autor: | Lucka |
Datum přidání | 06.09.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Sůl hrubozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 64,69 g | 147,69 g | 51,75 g | 5 076,57 kJ (1212 kcal) |
celkově | 129,38 g | 295,39 g | 103,51 g | 10 153,13 kJ (2425 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdřív jsem si připravila pohanku podle návodu doměkka a poté smíchala s drobně pokrájenou dýní (nebo cuketou), přidáme stroužek česneku a osolíme podle chuti. Dobře společně promícháme, dále si vymažeme zapékací formu máslem a vsypeme pohanku s dýní, na povrch přijde nastrouhaný tvrdý sýr, já ještě přidala kousek nivy na provonění:) Rozšleháme si vejce a celé zalijeme. Dáváme do předem vyhřáté trouby na 180°C, dokud se povrch krásně dozlatova nezapeče a vytvoří krustičku, já pekla asi 45-50 minut, podle trouby.
Na závěr můžeme ještě posypat i různými semínky.
Přidat komentář