Autor: | neznámý |
Datum přidání | 09.06.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 30 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Smetana 12%
Smetana 12%. Obsah tuku min. 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
Moravský bochník plátky
Přírodní tvrdý sýr
baleno v ochranné atmosféře
Česnek v oleji s bylinkami
Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 16,91 g | 21,09 g | 22,05 g | 1 504,14 kJ (359 kcal) |
celkově | 67,64 g | 84,35 g | 88,18 g | 6 016,54 kJ (1437 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Lasagne uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a pokapeme olejem. Zeleninu omyjeme, očistíme, cuketu nakrájíme či nastrouháme, rajčata předem spaříme a oloupeme, nakrájíme na kostky, cibuli na nudličky. Na troše olivovém oleji zpěníme cibuli, cuketu a později nakrájená rajčata, ochutíme česnekem, osolíme. Do zapékací misky položíme plátek lasagní, navrstvíme zeleninovou směs a přiložíme druhý plátek, posypeme strouhaným sýrem, zalijeme smetanou (vyplatí se tučnější) a dáme do trouby zapéct. Hotové to bude, až se vytvoří zlatá křupavá krusta na povrchu.
Vlastní nápad - použití z surovin "co dům dal".
Pokud nelpíte na vegetariánské a zdravější verzi, můžete vylepšit lasagne nakrájenou slaninou (+ můžete použít vysočinu či (dietní) šunkový salám).
Přidat komentář