Autor: | neznámý |
Datum přidání | 27.02.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 80 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bramborové houstičky
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 14,26 g | 73,80 g | 4,55 g | 1 656,13 kJ (396 kcal) |
celkově | 114,07 g | 590,43 g | 36,41 g | 13 249,04 kJ (3164 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Fazole namočíme do vody, ideálně přes noc. Druhý den vodu slijeme, fazole propereme a zalijeme čerstvou vodou tak, aby byla asi 2 cm nad úroveň horní vrstvy luštěnin. Dále si dáme vařit očištěnou bramboru ve slupce. Mezitím co se nám budou suroviny vařit si orestujeme cibulku, po chvíli přidáme na hrubo nastrouhaný celer a petržel a společně ještě tepelně upravíme. Nyní si připravíme těsto na houstičky. Do misky nasypeme mouku, cukr, prášek do pečiva, koření a sůl. Přidáme oloupanou a na jemno nastrouhanou bramboru. Na konec přilijeme rozpuštěné máslo a vypracujeme v těsto. K orestované cibulce nasypeme uvařené fazole, včetně zbylé vody. Vmícháme rajčata, rajčatový protlak a podle chuti osolíme. Promícháme. Zapékací misku vymažeme olejem, rozprostřeme luštěninovou směs. Navrch dáme houstičky, které jsme si před tím na lehce pomoučněném větším prkénku vyrobili. Těsto rukama vytvarujeme do požadovaného tvaru a rozkrojíme nožem. Pečeme při 200 °C v předehřáté troubě asi 45 minut.
Hotovo, díky za tip.
Dito, můžete si ho přidat do oblíbených a budete mít recept vždy po ruce..:) Vypadá rozhodně zajímavě!
Výborné, už dlouho jsem si takhle nepošmákla. Recept si musím zapamatovat, byla by veliká škoda, aby vpadl do zapomnění.
Přidat komentář