Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 11.07.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Kokosový olej BIO RAW
Jedlý rostlinný olej jednodruhový.
BIO Kokosöl nativ
Bio olej kokosový
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,42 g | 44,22 g | 15,90 g | 1 511,35 kJ (361 kcal) |
celkově | 16,83 g | 88,44 g | 31,79 g | 3 022,71 kJ (722 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si omyté a oškrábané brambory nakrájíme na kostičky. Rozložíme je na plech na pečící papír, pokapeme olivovým olejem, posypeme drceným kmínem, bazalkou a osolíme. Dáme péct cca na 30 minut na 200 °C. Během pečení brambory hlídáme, občas promícháme, aby se z některé strany příliš nepřipálily. Mezitím si dáme do hrnce vařit fazole (nejlépe ještě předem na pár hodin namočit do vody). Na pánvi si rozehřejeme kokosový olej, na hrubém struhadle nastrouháme mrkve, nakrájíme cibuli a česnek a společně mírně restujeme. Přidáme nakrájený žampion (sušené houby namočíme do horké vody a přidáme až ke konci) a poté přilejeme horkou vodu. Směs přiklopíme pokličkou a necháme dusit, dokud mrkev nezměkne. Ke konci osolíme a opepříme (výborný je kayenský pepř - stačí jen malá špetička!). Když se fazole dovaří, přidáme je ke směsi na pánvi a promícháme. Podáváme s opečenými brambory. Na vrch můžeme posypat mořskou řasou.
Přidat komentář