Autor: | neznámý |
Datum přidání | 08.05.2012 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Na placky:
Přeliv:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Jihočeská Niva
Poloměkký zrající plnotučný sýr s plísní uvnitř hmoty
Milkin Čerstvé mléko plnotučné
Čerstvé mléko plnotučné, vysoce pasterované. Obsah tuku 3,5%.
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Smetana 12%
Smetana 12%. Obsah tuku min. 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Nejdříve si okrájíme opraný chřest (asi 4cm) a dáme vařit do vroucí osolené vody na 20-25 minut. Mezitím si připravíme placky (jako na palačinky) z uvedených ingrediencí a vypracujeme hladké lité těsto, na rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova osmahneme a necháme vychladnout. Poté si připravím přeliv - omáčku na chřest, na pánvi si rozehřeji máslo a přidám smetanu, promíchám a přidám rozdrobenou nivu, nechám ji rozehřát a rozpusti, zahustím bio moukou - hladkou, asi 4 lžíce stačí a přidám trochu plnotučného mléka, osolím a nechám vařit.Poté si máslem vymžu formu nebo pekáček, do kterého budu vkládat závitky. Vychladlé placky si rozprostřu a naplním uvařeným chřestem a pár kousky cherry rajčátek, zabalím a vyskládám takto do mísy. Nakonec přeliju hotovou omáčkou-přelivem a dám do trouby na 180°C zapéct.
Přidat komentář