Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený květák s koprovou polevou
Autor: neznámý
Datum přidání 23.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 květáky (čerstvě utržené)
  • 150g jáhlové mouky
  • 100g tvrdého sýru
  • 2 vejce
  • voda
  • muškátový květ mletý
  • kopr
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Pokud máme čerstvý a mladý květák (křehký), nemusíme ho předem povařit ve vodě. V troubě nám během pečení krásně změkne. Květák důkladně očistíme a pokrájíme na malé kousky, které přendáme do máslem vymazané zapékací misky s víkem. Do mističky si nasypeme jáhlovou mouku, přidáme dvě vajíčka, a rozředíme vodou na středně hustou kaši. Dochutíme solí, nasekaným koprem a muškátovým květem. Směsí rovnoměrně zalijeme květák. Zapékací misku přikryjeme víkem a dáme zapéct. Těsně před koncem posypeme sýrem a dopečeme. Podáváme s bramborem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty