Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený lilek s rajčatovou omáčkou
Autor: neznámý
Datum přidání 24.06.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 velký nebo 2 malé lilky
  • 200 ml rajčatového pyré z vyzrálých rajčat
  • 2 domácí vejce 
  • 1 lžička provensálského koření
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžíc vody
  • olivový olej
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,51 g 13,60 g 5,57 g 603,58 kJ (144 kcal)
celkově 26,03 g 54,40 g 22,28 g 2 414,30 kJ (577 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Omytý lilek oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáčku vyskládáme jednotlivá kolečka, která mírně osolíme. V misce si rozkvedláme vajíčka, rajčatové pyré prolisovaný česnek, vodu, provensálské koření a špetku soli. Směsí zalijeme lilek a dáme zapéct. Pečeme zhruba půl hodiny na 200 stupňů. Podáváme například s kuskusem.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Jana H. | 24.06.2012 - 12:13

ráda bych vyzkoušela, ale kdy se dává to rajčatové pyré?

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty