Autor: | neznámý |
Datum přidání | 09.06.2011 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 5 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 10 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,44 g | 47,89 g | 2,82 g | 1 047,04 kJ (250 kcal) |
celkově | 29,75 g | 191,56 g | 11,26 g | 4 188,15 kJ (1000 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Špaldovou mouku dáme do misky, osolíme a přidáme vodu, vejce a dle chuti i cukr. Vše zamícháme, potom děláme livanečky. Těsto nesmí být moc řídké. Poté smažíme buď na pánvi, nejlépe však přímo na lívanečníkové. Podáváme ještě teplé posypané skořicí.
Ještě lepší chuti docílíme, pokud si lívanečky polijeme čokoládou/polevou, posypeme oříšky nebo použijeme oblíbenou marmeládu a nebo navrch smetanu (sladkou).
Pozor na uvedené množství, 1 hrnek mouky není ani na jednu porci. Ještě jsem přidala asi půlku hrnku jemných vloček a do těsta trochu oleje. Tím, že tam není mléko, lívanečky se nepřipalovaly, tudíž jsem je spíš "smažila" na sucho. :) Děkuju za nápad varianty bez použití mléka!
Přidat komentář