Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zelňačka
Autor: Hanka pH
Datum přidání 08.03.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 80 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1/2kg kyselého zelí
  • 6 brambor
  • cibule
  • 2 vejce
  • 4 kvalitní klobásky
  • hrst sušených hub
  • kmín
  • sladká paprika
  • 2 lžíce špaldové hladké mouky 
  • sůl
  • zakysaná smetana

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,32 g 25,32 g 17,69 g 1 449,58 kJ (346 kcal)
celkově 73,28 g 101,26 g 70,74 g 5 798,32 kJ (1385 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Zelí překrájíme, dáme do hrnce, přidáme předem namočené houby, nakrájenou cibuli a klobásku, zalijeme vodou a dáme vařit. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené a okmínované vodě zvlášť.Když je zelí téměř měkké, přidáme záklechtku z mouky, papriky, kmínu a vody. V této době do polévky vklepneme 2 vejce. Vaříme cca 10 minut. Přidáme uvařené brambory a zakysanou smetanu a necháme projít varem. 

Příběh receptu

Tuto zelňačku jsem podědila od maminky

Tipy na vylepšení

Výborné je polévku uvařit v pomalém hrnci.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty