Autor: | Hanka pH |
Datum přidání | 08.03.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 80 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Krajová klobása
Masný výrobek tepelně opracovaný
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Machland Kysané zelí
Zelenina mléčně kvašená, pasterovaná.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 18,32 g | 25,32 g | 17,69 g | 1 449,58 kJ (346 kcal) |
celkově | 73,28 g | 101,26 g | 70,74 g | 5 798,32 kJ (1385 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Zelí překrájíme, dáme do hrnce, přidáme předem namočené houby, nakrájenou cibuli a klobásku, zalijeme vodou a dáme vařit. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené a okmínované vodě zvlášť.Když je zelí téměř měkké, přidáme záklechtku z mouky, papriky, kmínu a vody. V této době do polévky vklepneme 2 vejce. Vaříme cca 10 minut. Přidáme uvařené brambory a zakysanou smetanu a necháme projít varem.
Tuto zelňačku jsem podědila od maminky
Výborné je polévku uvařit v pomalém hrnci.
Přidat komentář