Autor: | neznámý |
Datum přidání | 30.05.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 80 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 15,27 g | 39,30 g | 11,75 g | 1 349,17 kJ (322 kcal) |
celkově | 152,69 g | 393,03 g | 117,45 g | 13 491,65 kJ (3222 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Máslem vymažeme zapékací formu. Rohlíky pokrájíme na plátky asi 1 cm široké. Jablka zbavíme slupky a jádřince a nastrouháme na tenké plátky pomocí robotu. Žloutky oddělené od bílků smícháme s mlékem. Nastrouhaná jablka promícháme s cukrem, rozinkami, polovinou mandlových lupínků a skořicí. Na dno formy rovnoměrně vyskládáme vrstvu rohlíků, které jsme před tím důkladně namáčeli v mléce. Dále vrstvíme tvaroh smíchaný s citrónovou šťávou a medem. Poté rozprostřeme jablečnou směs. Vrstvy opakujeme a zakončíme vrstvou z rohlíků. Pečeme nejprve přikryté do křupava. Zhruba v půli pečení vyjmeme z trouby, potřeme sněhem z bílků, posypeme mandlovými vločkami a dáme už nepřikryté dopéct.
Přidat komentář