Autor: | neznámý |
Datum přidání | 29.12.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Balsýr Žirovnický sýr balkánského typu
Měkký plnotučný nezrající bílý sýr.
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,83 g | 36,46 g | 7,71 g | 1 112,44 kJ (266 kcal) |
celkově | 34,15 g | 182,31 g | 38,54 g | 5 562,20 kJ (1328 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, balkánský sýr nastrouháme, bylinky nasekáme. Zapékací nádobu vymažeme tukem. Dáme vrstvu brambor, zasypeme sýrem, trochu posolíme, popřípadě opepříme, posypeme bylinkami. Přikryjeme další vrstvou brambor a pokračujeme stejně. Poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zalijeme kysanou smetanou zředěnou trochou mléka a pečeme v troubě 45-60 minut.
Přidat komentář