Autor: | neznámý |
Datum přidání | 28.02.2011 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Biotrend Bio citróny
Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,88 g | 55,30 g | 5,71 g | 1 071,84 kJ (256 kcal) |
celkově | 24,38 g | 276,51 g | 28,57 g | 5 359,20 kJ (1280 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jáhly nejprve spaříme horkou vodou, poté je propláchneme studenou a dáme stranou. Švestky pokrájíme na malé kousky, povaříme s trochou vody, poté nasypeme jáhly, zalijeme mlékem, přidáme skořici, vanilkový cukr, sůl, citrónovou šťávu (můžeme přidat i nastrouhanou kůru, pokud je citrón chemicky neošetřen), a za občasného míchání vaříme doměkka. Podle potřeby doléváme mléko. Podáváme s banánem.
V podstatě mi vyšla jáhlová kaše a bylo to moc dobré. Jen si nejsem jistá tou gramáží u švestek. Švestky jsme neměla jen rozinky a to asi 65g a zdálo se to akorát, takže 250g mi přijde hodně, byť jde o sušené švestky. Mléka použít opravdu, dle potřeby, takže přesné mililitry nevím, musí se odhadnout a postupně přilévat. Na obrázku vám to vypadá, jako nákyp, já to udělala konzistencí kaši a taky to tak lze. Ještě jsem vylepšila máslem a trochu přisladila třtinovým moučkovým cukrem :-) Moc dobré a jednoduché.
Moc dobré, připravovala jsem jako snídani, všem chutnalo, doporučuji.
Vařila jsem dle receptu a přidala ještě rozinky a pomeranč. Takto upravené jáhly jsem potom podávala jako dezert, všem chutnalo.
Přidat komentář