Autor: | neznámý |
Datum přidání | 29.06.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Muškátový ořech celý
Muškátový ořech celý
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,67 g | 44,82 g | 3,17 g | 1 108,59 kJ (265 kcal) |
celkově | 33,35 g | 224,11 g | 15,87 g | 5 542,95 kJ (1324 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve očistíme zeleninu a nakrájíme na malé kostičky. Na trošce másla orestujeme celer s mrkví, zalijeme 1 hrníčkem vody a necháme 2-3 minuty podusit pod pokličkou. Zeleninu poprášíme sladkou paprikou a mícháme, dokud se nám nezabarví. Dále přidáme kmín, tymián a brambory. Podle požadované hustoty přilijeme množství vody a vaříme doměkka. Mezitím, co se nám bude guláš vařit si připravíme jíšku z kukuřičné mouky a másla. Tu vmícháme do hrnce pár minut před úplným koncem. Jakmile jsou brambory téměř měkké, dochutíme ještě muškátovým oříškem a bujónem. Podáváme s opečeným žitným chlebem.
Kdo má rád pikantnější chuť, může přidat trochu pálivé papriky.
Kukuřice nebrat! HMOT
Moc jsme si pochutnali, ještě jsem přidala stroužek česneku, aby to mělo grády a nemělo to chybu.
Přidat komentář