Autor: | neznámý |
Datum přidání | 10.06.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sedlčanský hermelín původní český
Zrající sýr s bílou plísní na povrchu
Olmín Sýr vyšlechtěný na Moravě
Měkký zrající plnotučný sýr s plísní na povrchu.
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 12,63 g | 41,23 g | 10,47 g | 1 276,78 kJ (305 kcal) |
celkově | 50,53 g | 164,92 g | 41,86 g | 5 107,13 kJ (1220 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle zpěníme cibulku, přidáme špenátové špalíčky a podusíme pod pokličkou. Jakmile nám špenát povolí, vmícháme halušky a společně prohřejeme. Jako poslední vmícháme na kostičky pokrájený sýr a necháme lehce roztavit. Rajčata nakrájíme na plátky a z každé strany po 2 minutách opečeme na sucho na nepřilnavé pánvi. Na talíř nejprve servírujeme halušky se špenátem. Dozdobíme rajčaty a posypeme nastrouhaným sýrem, pažitkou a petrželkou.
Pokud se vám poštěstí v obchodě narazit na pravý listový špenát, určitě jej nahraďte. Stačí jen lístky opláchnout, spařit horkou vodou a nechat pár minut odstát.
Přidat komentář