Autor: | Frodik |
Datum přidání | 26.05.2012 |
Druh receptu | Příloha |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 5 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé a oloupané brambory jemně nastrouháme, přidáme k nim jemně nastrouhanou mrkev a přidáme vejce. Dále si nasekáme bylinky, kdo má rád, může přidat více. Podle chuti můžete zvolit i jiné - petrželku, libeček nebo bazalku. Ještě než budeme hníst těsto osolíme a přidáme mouku. Středně tuhé těsto rozdělíme na stejné dílky, ze kterých vyválíme "hady". Dlouhé válečky pak nakrájíme na noky. Vaříme ve vroucí osolené vodě. Opatrně ode dna promícháme, aby se nám nepřilepily. Jakmile nám vyplavou což je téměř hned, povaříme ještě zhruba 4-5 minutek. Já podával se sýrovou omáčkou s tofu (smetana3 dcl, niva 60g, jiný výrazný sýr (ementál nebo parmezán 50g, sůl).
Přidat komentář