Autor: | Frodik |
Datum přidání | 23.09.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 18,39 g | 44,16 g | 13,24 g | 1 574,68 kJ (376 kcal) |
celkově | 91,93 g | 220,82 g | 66,18 g | 7 873,41 kJ (1880 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Cizrnu namočíme přes noc, ráno vodu slijeme a uvaříme v čerstvé vodě. Množství přilité vody by mělo být zhruba 1 cm nad povrchem cizrny. Do hrnce ještě přidáme lžičku saturejky a pozor - vaříme neosolené. Mezitím si v jiném hrnci na olivovém oleji orestujeme cibulku, stáhneme z ohně, poprášíme sladkou paprikou za stálého míchání restujeme, dokud nepustí barvu. Hrnec vrátíme na oheň, přilijeme vodu (nejlépe z varné konvice). Pokud chceme hladkou omáčku, cibuli rozmixujeme. Uvařenou cizrnu rozdělíme na polovinu a část rozmixujeme, tím získáme skvělé zahušťovadlo. Rozmixovanou a celou cizrnu vložíme do hrnce. Přidáme fazolové lusky a vaříme ještě cca 15 minut. Nakonec zjemníme sojovou smetanou a dochutíme citrónovou šťávou a solí. Sojovou smetanu lze nahradit běžnou smetanou.
Podáváme s těstovinami.
Vypadá to dobře, jakmile si koupím cizrnu vyzkouším.
Právě jsem to uvařila a doporučuji! Moc dobré. Jen jsem si to maličko vylepšila - přidala jsem 2 kostky kuřecího bujonu Alnatura (na 500g balení cizrny).
Ideální na nedělní oběd. Není to nijak pracné a je to jednoduché na uvaření. Jen nezapomenout namočit den předem cizrnu. Je fakt moc dobré.
Přidat komentář