Autor: | Frodik |
Datum přidání | 21.09.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Špenát ochucený
Dione - Špěnát ochucený - hluboce zmrazená zelenina
Jemně ochucený…
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,55 g | 29,53 g | 16,73 g | 1 251,43 kJ (299 kcal) |
celkově | 60,43 g | 236,27 g | 133,83 g | 10 011,41 kJ (2391 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si připravíme náplň ze špenátového protlaku. Mražený špenát vložíme do hrnce a za občasného míchání necháme pod pokličkou rozmrazit. Přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí. Celé ještě podusíme asi 10 minut. Pozor, aby se nepřipálil! Dalším krokem je uhnětení těsta. V misce našleháme olej s vejcem, přidáme jogurt, mouku, sodu, papriku a osolíme. Všechny suroviny spojíme, překlopíme na pomoučený vál a jemně dohněteme. Z vyváleného těsta na tenký plátek vykrajujeme kolečka nebo trojúhelníčky a do jednotlivých kousků doprostřed dáváme lžicí špenátovou náplň a přehneme. Okraje důkladně spojíme k sobě rukou nebo pomocí vidličky. Jednotlivé kousky přeskládáme na olivovým olejem vymaštěný plech. Potřeme vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme do křupava asi 20 minut.
Můžeme podávat třeba s čalamádou z kysaného zelí.
Přidat komentář