Autor: | Frodik |
Datum přidání | 04.08.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Veto Vegi steak
Sójový výrobek, bez konzervačních látek, přirozeně bez cholesterolu.
Machland Kysané zelí
Zelenina mléčně kvašená, pasterovaná.
Kikoman Soy Sauce
Přirozeně fermentovaná sójová omáčka - ochucovadlo
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 26,42 g | 25,41 g | 5,70 g | 1 062,68 kJ (254 kcal) |
celkově | 52,85 g | 50,83 g | 11,40 g | 2 125,36 kJ (508 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve si sojové maso zalijeme vařicí vodou, podle chuti osolíme a necháme ho nějakou dobu odstát, aby se nasáklo. Na troše olivovém oleji osmahneme cibulku, stáhneme z ohně a poprášíme sladkou paprikou. Přidáme sojové maso, které zalijeme vodou v níž bylo máčeno a přidáme bobkové listy a nové koření. Maso podusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme rýžovou moukou, tu ale nejdříve smícháme v hrníčku s vodou.Na závěr přidáme nakrájené a propláchnuté kysané zelí. Segedín už není potřeba dlouho vařit, zelí jen prohřejeme. Dochutíme sojovou omáčkou, vyjmeme bobkové listy, nové koření a můžeme servírovat. Pro zjemnění chuti můžete vmíchat sojovou smetanu.
Jako přílohu místo tradičních českých knedlíků doporučuji například bramborové knedlíčky z jáhlové mouky nebo pohanku.
Přidat komentář