Autor: | Frodik |
Datum přidání | 09.02.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Síla květů
Směs květů a koření s cukrem bio
Bruschetta
Kořenící přípravek
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 26,99 g | 22,20 g | 4,68 g | 1 040,15 kJ (248 kcal) |
celkově | 26,99 g | 22,20 g | 4,68 g | 1 040,15 kJ (248 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kuřecí prso důkladně opláchneme a napříč masem šikmo nařízneme (mezi tzv. převisy budeme vkládat rajče a sýr), dále maso podle chuti okořeníme. Použít můžeme například koření určené přímo pro kuřecí maso. Okořeněné, případně osolené maso (pokud není sůl již v koření) pokapeme olivovým olejem. Dáme stranou odležet. Na rozpálenou nepřilnavou pánev (nejlépe s keramickým povrchem) vložíme připravenou porci masa naříznutou stranou nahoru. Opečené maso z jedné strany otočíme na druhou stranu a přikryjeme pokličkou. Po osmahnutí druhé strany maso vrátíme do původní polohy a proložíme na střídačku plátkem rajčete a sýru. Sýr necháme roztavit. Podáváme s bramborem na loupačku s petrželkou.
Sojovku jsem nedávala a měla jsem to aspoň s omáčkou a nebylo to suché s tou rajčatovou omáčkou :-)
Trošku jsem to pozměnila. Teď už nejsou rajčata moc dobrá, tak jsem koupila plechovku s rajčaty. Do masa jsem jen vložila sýr. Měla jsem asi ale koupit nějaký výrazný, dala jsem Goudu a ta moc výrazná není. No, a rajčata, jsem dala prohřát, na to dala ta opečená prsa a nechala to dojít. Přílohu jsem měla vařené brambory a také to šlo :-)
Přidat komentář