Autor: | Teribald |
Datum přidání | 04.05.2015 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 0 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Mozzarella
Čerstvý, nezrající sýr s obsahem sušíny 48 %.
Mozzarella uzená
Čerstvý nezrající sýr uzený přírodním kouřem (s obsahem sušiny 48 %).
Sušená rajčata ve slunečnicovém oleji s česnekem
Pasterováno.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,49 g | 10,01 g | 16,21 g | 967,09 kJ (231 kcal) |
celkově | 22,97 g | 20,03 g | 32,41 g | 1 934,19 kJ (462 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mozzarellu nakrájíme na tenká kolečka a rozložíme ji na talíř, to samé uděláme i s rajčátky. Sýr a rajčata můžeme prokládat na střídačku. Sušená rajčata pokrájíme na menší kousky a přidáme na talířek. Vše zakápneme olivovým olejem, balsamikovým octem (opatrně), osolíme, opepříme a posypeme čerstvými bylinkami. Podáváme vychlazené, např. s celozrnným pečivem.
Něco podobného si děláme doma a je to bašta. Jen rajčata (někdy sušená) čerstvá bazalka, sůl, pepř a olivový olej, mňam, mňam :-)
Přidat komentář