Autor: | Teribald |
Datum přidání | 19.01.2015 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 54,09 g | 6,56 g | 12,30 g | 734,38 kJ (175 kcal) |
celkově | 108,17 g | 13,13 g | 24,60 g | 1 468,76 kJ (351 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
V hlubší pánvi na másle orestujeme cibuli nadrobno a spolu s ní i mrkev a petržel pokrájené na drobné kostičky (nejmenší, co umíte). Pak přidáme česnek na plátky, chilli a vše lehce osolíme. Po chvilce restování přidáme vyloupané slávky a rychle zasmahneme. Zalijeme bílým vínem (podle oka, aby v tom slávky a zelenina trošku plavaly) a pod pokličkou necháme vydusit. Když už jsou slávky hotové a víno je vydušené, směs v pánvi opepříme, dosolíme a přidáme bylinky. Nakonec posypeme nakrájenou petrželkou. Slávky nezapomeneme podávat s plátkem citrónu.
Hranolky na fotce jsou pro přítele. Ty k tomu samozřejmě nedoporučuji, a když už tak doma udělané a v troubě nasucho pečené. Jako příloha se hodí např. pečené brambory, pečivo nebo malý zelenin. salátek připravený z tepelně upravených žampionů, cherry rajčátek a zálivky z oliv. oleje, česneku, soli a drceného pepře.
Přidat komentář