Autor: | Teribald |
Datum přidání | 06.03.2015 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,55 g | 37,29 g | 5,89 g | 983,87 kJ (235 kcal) |
celkově | 22,66 g | 111,87 g | 17,66 g | 2 951,60 kJ (705 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rýži zalijeme mlékem a necháme ji asi půl hodiny odstát. Pak ji osolíme a přivedeme k varu. Vaříme doměkka a průběžně mícháme, aby se nám mléko nepřipálilo. Můžeme také podle potřeby mléko dolévat. Jakmile nám vznikne rýžová kaše, můžeme servírovat do misek. Mléčnou rýži pak pokapeme medem a posypeme skořicí. Pokud chceme do rýže přidávat ovoce, tak si jej pokrájíme na malé kousky a přidáme ho do rýže ještě cca 5 minut před dovařením, aby se nám prohřálo. Rýži můžeme na závěr také posypat ořechy - nejlépe vlašskými.
Dobrá a rychlá snídaně, doporučuji!
Moc dobré to bylo. Med jsem neměla, tak jsem to polila javorovým sirupem. Nejsem si jistá, jestli je dobré tu rýži prohřívat s ovocem? Nebo asi není vhodný na to banán. Ohřáli jsme to s banánem a ten banán mi teda teplý nechutnal. Příště ho tam přidám po tepelné úpravě.
Přidat komentář