Autor: | Teribald |
Datum přidání | 23.02.2015 |
Druh receptu | Oběd, Příloha, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Rajče cherry červené
Jakost I.
Česnek v oleji s bylinkami
Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,17 g | 9,04 g | 5,78 g | 401,72 kJ (96 kcal) |
celkově | 6,35 g | 18,08 g | 11,57 g | 803,43 kJ (192 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Papriku nakrájíme na proužky, které ještě překrojíme napůl (aby se nám salát lépe jedl), žampiony na silnější plátky a cherry rajčátka rozkrojíme také napůl. Zeleninu tepelně upravujeme, buďto na elektrickém grilu, nebo na pánvičce, kterou si lehce pokapeme olejem a necháme rozehřát. Začneme s paprikou a žampiony (jelikož jsou tvrdší), a když už je zelenina ogrilovaná/opečená, přidáme na poslední minutku rajčátka. Ty necháme ogrilovat jen chvilinku, abychom z nich neměli kaši.
Mezitím si připravíme zálivku: smícháme si trochu olivového oleje, sůl, drcený pepř a drcený česnek. Ogrilovanou zeleninu přendáme do mísy, zalijeme ji připravenou zálivkou, pořádně promícháme a popřípadě ještě lehce dosolíme nebo dopepříme.
Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu nebo jíme samotné či s rozpečeným pečivem z trouby.
Přidat komentář