Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Grilovaný zeleninový salát
Autor: Teribald
Datum přidání 23.02.2015
Druh receptu Oběd, Příloha, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 8 ks cherry rajčátek
  • 1 zelená paprika
  • 2 větší žampiony
  • olivový olej
  • sůl
  • drcený pepř
  • 1 stroužek česneku

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,17 g 9,04 g 5,78 g 401,72 kJ (96 kcal)
celkově 6,35 g 18,08 g 11,57 g 803,43 kJ (192 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Papriku nakrájíme na proužky, které ještě překrojíme napůl (aby se nám salát lépe jedl), žampiony na silnější plátky a cherry rajčátka rozkrojíme také napůl. Zeleninu tepelně upravujeme, buďto na elektrickém grilu, nebo na pánvičce, kterou si lehce pokapeme olejem a necháme rozehřát. Začneme s paprikou a žampiony (jelikož jsou tvrdší), a když už je zelenina ogrilovaná/opečená, přidáme na poslední minutku rajčátka. Ty necháme ogrilovat jen chvilinku, abychom z nich neměli kaši.

Mezitím si připravíme zálivku: smícháme si trochu olivového oleje, sůl, drcený pepř a drcený česnek. Ogrilovanou zeleninu přendáme do mísy, zalijeme ji připravenou zálivkou, pořádně promícháme a popřípadě ještě lehce dosolíme nebo dopepříme.

Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu nebo jíme samotné či s rozpečeným pečivem z trouby.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Teribald | 24.02.2015 - 13:57
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty