Autor: | Teribald |
Datum přidání | 18.02.2015 |
Druh receptu | Příloha, Večeře, Oběd |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,97 g | 20,56 g | 5,24 g | 631,07 kJ (151 kcal) |
celkově | 5,95 g | 41,12 g | 10,47 g | 1 262,14 kJ (301 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Menší až středně velké brambory uvaříme ve slupce a vcelku do měkka. Necháme vychladnout, pak oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a dáme do mísy. Přidáme k nim červenou cibuli pokrájenou na proužky, drcený česnek dle chuti, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, promícháme a dáme odležet do lednice. Podáváme studené k rybám, řízkům nebo jíme samotné.
Salát, který jsme v Chorvatsku na polopenzi jedli 7x týdně. Mě zachutnal a od té doby si ho dělám i doma, přítel už ho naopak nechce nikdy ani vidět :D
Zkuzte namisto oleje olivového nebo slunečnicoveho olej dýňový. Je to naprosta pecka a vím z vlastní zkušenosti, že ho v Dalmacii i kuchařky dávají.
Přidat komentář