Autor: | Teribald |
Datum přidání | 03.03.2015 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Moravský bochník plátky
Přírodní tvrdý sýr
baleno v ochranné atmosféře
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Vepřová šunka pro děti nejvyšší jakosti
Masný výrobek tepelně opracovaný. Šunka nejvyšší kvality.
Šunka od kosti nejvyšší jakosti
Masný výrobek tepelně opracovaný. 97% masa
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 33,91 g | 20,64 g | 19,60 g | 1 590,65 kJ (380 kcal) |
celkově | 101,74 g | 61,92 g | 58,79 g | 4 771,96 kJ (1140 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a předvaříme si je v osolené vodě. Brokolici nakrájíme na malé růžičky a také ji dáme předvařit do osolené vody (zvlášť). Nevaříme do úplného změknutí, protože budeme ještě zapékat. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a nastrouháme sýr. Zapékací misku vymažeme máslem a vrstvíme suroviny: brambor, brokolice, ještě trochu osolíme a opepříme, pak sýr, šunka a takto pořád dokola. Poslední vrstvu tvoří sýr. V hrníčku si rozkvedláme vajíčko s mlékem a zalijeme tím připravenou směs v zapékací misce. Zapékáme odkryté na cca 250 stupňů až nám vrchní vrstva sýru zezlátne.
Přidat komentář