Autor: | neznámý |
Datum přidání | 27.06.2010 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,41 g | 12,64 g | 13,64 g | 826,10 kJ (197 kcal) |
celkově | 13,65 g | 50,55 g | 54,58 g | 3 304,40 kJ (789 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Očištěný a omytý celer nastrouháme na jemném struhadle do pomazánkového másla. Přidáme bílý jogurt, osolíme a vše důkladně promícháme. Pomazánku mažeme na jakékoliv pečivo či na kolečka pokrájené celozrnné pečivo.
Do pomazánky můžeme přimíchat ještě na jemno nastrouhanou sterilovanou kyselou okurku.
Misto pomazankoveho masla, ktere jsem doma nemela jsem dala lucinu jogurtinu a pridala dva strouzky cesneku a musim rict ze je to vynikajici..pochutnala jsem si a i muj 16mesicni syn...jinak celer mam moc rada...
Syrový celer moc ráda nemám a k této pomazáce jsem se dlouho přemlouvala. Nicméně byla jsem mile překvapená, jemně nastrouhaný celer vlastně vůbec nechutná jako celer, jeho chuť je přebita ostatními ingrediencemi a on sám jen křupe :) Pokud pomazánku necháte odležet, celer pustí vodu, takže se nemusíte bát ho tam dát víc. Ale taky je pak pomazánka už celerová, jak se odleží, tak jde chutově už poznat.
Přidat komentář