Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.02.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,14 g | 12,34 g | 1,91 g | 301,53 kJ (72 kcal) |
celkově | 8,55 g | 49,37 g | 7,64 g | 1 206,10 kJ (288 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle osmažíme cibulku, přidáme syrovou, oloupanou a nakrájenou či nastrouhanou červenou řepu. Trochu osmažíme, osolíme, přidáme tymián, můžeme opepřit, zalejeme vodou, vhodíme zeleninovou kostku a vaříme asi půl hodiny. Když je řepa uvařená, rozmixujeme, přidáme zakysanou smetanu a podáváme.
Jindy můžeme použít sladkou smetanu a polévka bude mít zase jinou chuť. Kdo chce, může polévku klasicky zahustit, třeba ovesnými vločkami.
Přidat komentář