Autor: | neznámý |
Datum přidání | 24.05.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Kešu pražené solené Dr. Ensa
Kešu, skořápkové plody loupané
Alesto Cashew Nuts
Jádra kešu ořechů
Krůtí plátky pokrájíme na malé nudličky, přendáme do misky, kde je mírně osolíme a pokapeme olejem. Na másle osmahneme jarní cibulku, přidáme rýži a zalijeme jednou takovým množství vody. Vaříme na mírném ohnu do změknutí. Očištěnou cibulinakrájíme na měsíčky a jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme, restujeme na troše oleji. Mezitím si nastrouháme očištěnou mrkev a petrželku. K orestované cibulce přidáme nakrájené maso, které za občasného míchání orestujeme. Dále přidáme zeleninu a kešu ořechy, promícháme a pokračujeme v restování. Do hrníčku nasypeme solamyl (nebo kuzu) a zalijeme vodou, rozkvedláme a přelijeme masovou směs. Ještě pokapeme shoyu omáčkou, krátce povaříme a je hotovo. Je-li potřeba podle chuti ještě dosolíme. Podáváme s rýží.
Přidat komentář